مباحث اخلاقی،اخلاق در قران
اخلاقی
پرسش:
آیا دادن فحش و سب دشمنانی که با ما در جنگ هستند، سزامند است یا نکوهش شده است؟
پاسخ:
فحش و ناسزاگویی از جمله گناهانی است که برای زبان بیان شده است. در آموزههای اسلام، از فحاشی و ناسزاگفتن به دیگران نهی شده است و و ناسزادهنده بهشدت مذمت گردیده است. هر اندازه انسان از فطرت پاک انسانی خویش دور شود، ادبیاتش به فحاشی نزدیک میگردد.
رسش:
شنیدهام که پیامبر در سیره معاشرتی و اجتماعی خیلی خوب عمل کردهاند؛ آیا میتوانید مواردی که برای من درس آموز باشد را بیان کنید؟
پاسخ:
پرسش:
پسری هشتساله دارم که لجبازی میکند و بینظم است؛ چگونه برخورد کنم؟
پاسخ:
مقدمه
پرسش:
مادرم مریض است و مدام میپرسد کجا میروم؟ اگر بگویم به مسجد میروم، اصرار میکند با من بیاید در صورتی که شرایطش را ندارد! چه باید کرد؟(توریه)
پاسخ:
مقدمه:
دروغگویی در نگاه اسلام امری مذموم شمرده شده و ریشه سایر گناهان معرفی میگردد. درعینحال انسان در زندگی فردی و اجتماعی خویش ممکن است در شرایطی قرار بگیرد که راست گفتن آسیبهایی را در پی داشته باشد، بدین منظور میتواند از توریه بهره ببرد.
پاسخ اجمالی:
پرسش:
رفت و آمد و معاشرت با اقوامی که حجاب را رعایت نمیکنند و اهل مصرف الکل هستند چگونه است؟ آیا در گناه آنها شریک هستیم؟ آیا میتوانیم قطع ارتباط کنیم؟
پاسخ:
مقدمه
صله رحم یکی از مهمترین توصیههای اسلام است. اثرات زیادی برای آن ذکر شده است. با این وجود دارای درجات و شرایطی هم هست. گاهی این رفت و آمدها موجب ضلالت وگمراهی است و گاهی باعث نجات و هدایت است. در این راستا به نکاتی توجه کنید.
پاسخ اجمالی1
پرسش:
آیا بوسیدن دستوپای پدر و مادر ثواب دارد و توصیهای در روایات بر این کار شده است و یا اینکه بالعکس نهی شده است؟
پاسخ:
مقدمه
در آموزههای اسلامی، احترام به والدین از مهمترین و برترین فضایل اخلاقی شمرده میشود. یکی از نمادهای بارز این احترام، بوسیدن والدین است که در بسیاری از روایات دینی به آن اشاره شده است. بوسیدن پدر و مادر نهتنها بهعنوان نشانهای از محبت و قدردانی، بلکه بهعنوان عملی مقدس و عبادی مورد تأکید قرار گرفته است.
پرسش:
برخی میگویند اگر انفاق نکنیم پیامدها و نتایج منفی دارد! آیا واقعاً اینگونه است؟ لطفاً راهنمایی کنید.
پاسخ:
مقدمه
از کارهای پسندیده در اسلام انفاق کردن است و این موضوع دارای پشتوانه روایی و آیات بسیاری است؛ اما در مورد انفاق مالی محدودیتها و انواعی وجود دارد؛ بهعنوانمثال، انفاق واجب و مستحب داریم که در جای خود در علم فقه و احکام به آنها اشاره شده است؛ اما انفاق منحصر در انفاق مالی نیست و در موضوعات معنوی نیز میتوان انفاق را متصور دانست. در این مورد توجه شما را به نکاتی جلب میکنیم.