غیرت
غیرت از فضائلی است که برای مرد و حیا از فضائلی است که برای زن تعریف شده است. چه چیزهایی باعث تضعیف و یا تقویت غیرت و حیا می شود؟
مرد تا چه اندازه باید نسبت به همسر خود غیرت داشته باشد؟
چگونه غيرتمان را تقويت كنيم؟
غيرت و حميت يكی از ملكات و فضايل اخلاقی و به معنای آن است که آدمى از دين، عِرض(آبرو) خود و اولاد و اموال خويش محافظت و نگاهبانى كند. ضد اين صفت ممدوحه، بى غيرتى و بى حميتى است. و آن، كوتاهى و اهمال كردن در محافظت آن چه نگاهبانى آن لازم است از دين و عِرض و اولاد و اموال. از براى محافظت و نگاهبانى هر يك از اموري كه بايد در آن ها غيرت و حميت داشت ، طريقه اى است كه صاحب غيرت و حميت از آن تجاوز نمى كند. مرحوم نراقی در «معراج السعاده» ضمن تبيين انواع غيرت، به راه های تقويت غيرت اشاره كرده و می فرمايد:
حضرت علی (ع) وقتی به کوفه رفتند، دیدند آن جا همان وضعیت جاهلی است. در مسیر خانم ها و آقایان با هم روبرو می شدند. حضرت اعتراض می کنند که به من خبر رسیده است که زنان شما در راه با مردان نامحرم برخورد می کنند و با هم تلاقی دارند. حضرت بعد خطاب به زنان و مردان فرمودند: "آیا حیا نمی کنید که با هم روبرو می شوید؟" و بعد فرمودند: "لعنت خدا بر کسی که غیرت نداشته باشد". آیا امام زمان ما به ما اعتراض نمی کند؟
چرا غیرت مرده وقتی زنش عروسی میکند به حرکت در نمیاید و ناراحت و غمگین نمیشود؟
ازدواج از احکام مربوط به این دنیاست که مخصوص افرادی است که در این دنیا زندگی می کنند و فردی که قبلا با این زن ازدواج کرده است و رابطه زناشویی داشته است ، الان باید بپذیرد که طبق همان قوانین ، همسرش بعد از فوت او می تواندبا فرد دیگری ازدواج کند . به عبارت دیگر ازدواج حکمی شرعی است برای افرادی که در این جهان زندگی می کند و خود شرع مقدس حکم کرده است که اگر مردی فوت شد همسرش (با رعایت شرایطی ) می تواند با فرد دیگری ازدواج کند .