تحریف تورات

image: 

آیا می توان برای مسائلی مانند کشتی گرفتن خدا در تورات، وجه صحیحی پیدا کرد یا این موارد جزو تحریفات این کتب آسمانی است؟

وجود تحریف در کتب آسمانی یهود و نصاری از دیدگاه مسلمانان امری قطعی است و خداوند در این باره می فرماید: «وَ إِنَّ مِنْهُمْ لَفَرِيقًا يَلْوُنَ أَلْسِنَتَهُم بِالْكِتَابِ لِتَحْسَبُوهُ مِنَ الْكِتَابِ وَ مَا هُوَ مِنَ الْكِتَابِ وَ يَقُولُونَ هُوَ مِنْ عِندِ اللَّهِ وَ مَا هُوَ مِنْ عِندِ اللَّهِ وَ يَقُولُونَ عَلىَ اللَّهِ الْكَذِبَ وَ هُمْ يَعْلَمُونَ»؛ در ميان آنها [يهود] كسانى هستند كه به هنگام تلاوت كتاب (خدا)، زبان خود را چنان مى ‏گردانند كه گمان كنيد (آنچه را مى ‏خوانند،) از كتاب (خدا) است در حالى كه از كتاب (خدا) نيست! (و با صراحت) مى ‏گويند: «آن از طرف خداست!» با اينكه از طرف خدا نيست، و به خدا دروغ مى ‏بندند در حالى كه مى ‏دانند! (1) بنابراین با توجه به عبارت «مَا هُوَ مِنْ عِندِ اللَّهِ» مسلما برخی از عبارات تورات و انجیل توسط برخی دانشمندان سود جو اضافه شده و به خداوند متعال نسبت داده شده است.(2) اما اینکه کدام بخشهای این دو کتاب مقدس تحریف است و کدام بخشها از جانب خداست را باید با مقایسه آنها با قرآن که مصون از تحریف است، تشخیص داد.

البته در مقام تشخیص می توان از عقل صریح نیز کمک گرفت و مواردی که با صریح عقل منافات دارد را مردود دانست. به هر حال با تمام این تفاصیل، بخشهایی از این کتابها نیز الهی بوده و راه هدایت برای ایشان کاملا مسدود نیست.

با توجه به موارد مذکور باید دید آیا مواردی مشابه کشتی گرفتن خدا با پیامبرش یا قدم زدن در باغ در آیات قرآن یا آموزه های قطعی عقل و شرع وجود دارد یا نه؟ حقیقت این است که موارد مذکور با آیاتی همانند: «يَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَيْديهِمْ»(3) ویا «الرَّحْمنُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوى»(4) کاملا متفاوت است؛ چرا که موارد مذکور را می توان حمل بر قدرت یا احاطه الهی بر موجودات کرد، اما کشتی گرفتن یا راه رفتن که از اوصاف ماده است را نمی توان حمل بر امور معنوی نمود. علاوه بر اینکه در مورد کشتی گرفتن خدا که در تورات مطرح است، نتیجه آن به شکست خدا(نعوذ بالله) ختم شده و نشان ضعف است، در حالی که از نظر عقل و شرع، هرگونه نقص از خداوند متعال منتفی است و او واجب الوجود بوده و قادر بر هر امری است: «أَنَّ اللَّهَ عَلى‏ كُلِّ شَيْ‏ءٍ قَديرٌ».(5)
بنابراین با در نظر گرفتن مخالفت برخی موارد مذکور در عهدین، مسلما این موارد در کتب اصلی وجود نداشته و ساخته و پرداخته برخی علمای سود جوی یهود و نصاری است.

پی نوشت ها:
1. آل عمران/ 78.
2. به عنوان مثال خداوند متعال در آیات 79 و 174 سوره بقره و آیه 9 سوره توبه قصد دانشمندان یهود و نصارا از جعل آیات الهی را کسب دنیای مادی و درآمد اندک معرفی می کند.
3. فتح/ 10.
4. طه/ 5.
5. بقره/ 106.

 

http://www.askquran.ir/showthread.php?t=60939&p=900544&viewfull=1#post900544

موضوع: