پاسخگویی به بیش از 7000 پرسش قرآنی
گروه پاسخ به پرسش ها و شبهات قرآنی مرکز فرهنگ معارف قرآن در سال جاری به بیش از 7000 پرسش و شبهه قرآنی پاسخ داده است.
به گزارش خبرنگار معارف قرآن، حجه الاسلام و المسلمین محمد علی محمدی در گفت و گویی اختصاصی با اعلام این خبر افزود: این گروه در سال جاری به 3400 پرسش کتبی و 500 پرسش اینترنتی و دست کم به 3500 پرسش تلفنی پاسخ داده است.
وی با اشاره به آمارهای موجود در گروه گفت: افزون بر موارد فوق، در این مدت محققان گروه به صورت حضوری در مراکز آموزشی و علمی مانند سراج منیر کاشان ،سپاه پاسداران و دیگر مراکز به پرسش های حاضران پاسخ داده اند.
مسئول گروه پاسخ به پرسش ها و شبهات با اشاره به دیگر فعالیت های گروه بیان داشت: همکاری با رادیو معارف، رادیو قرآن، سیمای قرآن و حضور یک ماهه با ده نفر همکار پاسخگو در نمایشگاه بین المللی قرآن در غالب چهار کارگروه تخصصی و نیز چاپ و نشر چند جلد از پرسمان های قرآنی مانند سر سفره خدا ،با بهار دلها ،برایم از قرآن بگو از مهم ترین فعالیت های این گروه در سال جاری بوده است.
حجه الاسلام و المسلمین محمدی با اشاره به همکاری ستاد پاسخگویی به مسایل دینی گفت: در این مدت با حمایت این ستاد، سایت پرسمان قرآنی با آدرس :http://www.porsemanequran.com/ نیز راه اندازی شد که علاقه مندان به ساحت قرآن می توانند از این طریق با گروه ارتباط برقرار کرده و پرسش های خود را مطرح و یا از پرسش و پاسخ های موجود در بانک آن استفاده کنند . البته از آن جایی که بخش های از پایگاه در حال بارگذاری می باشد شمار اندکی از پرسش ها و پاسخ های این مرکز در بانک کنونی موجود است و امید است در آینده نزدیک بیش از 40000 پرسش موجود در بانک نرم افزاری مرکز در این پایگاه قرار داده شود.
وی گفت : را ه اندازی تالارهای گفتمان قرآنی با آدرس : http://askquran.ir/ و تقویت بخش وبلاگ های قرآنی از دیگر اقدامات گروه در سال جاری است.
متن این گفت و گو را اینجا بخوانید:
به هدف معرفی گروه پاسخ به سؤالات و شبهات قرآنی با حجه الاسلام و المسلمین محمد علی محمدی گفت و گویی انجام شد که بخشی از آن را برای اطلاع رسانی از مجموعه فعالیت های مراکز پاسخگوی دینی به ویژه مراکز تخصصی با هم می خوانیم:
پرسش : هدف مرکز فرهنگ از تغییر در ساختار واحد پرسش و پاسخ ها و ارتقای آن به گروه پرسشها و شبهات قرآنی چیست؟
حجه الاسلام و المسلمین محمد علی محمدی : توسعه اندیشه اسلامی، در لایههای مختلف جامعه، از وظایف اصلی نهادهای فرهنگی، به خصوص دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم است که طلایه دار روشنفکری حوزه علمیه است. یکی از بهترین و کارآموزترین راهکارهای توسعه اندیشه اسلامی و گسترش فرهنگ و معارف قرآنی پاسخگویی به پرسش ها و شبهات است. از این رو، ضرورت پاسخدهی به سؤالات و شبهات بارها از سوی رهبر معظم انقلاب، مراجع بزرگوار تقلید و دیگر مسئولان بلند پایه نظام مورد تایید قرار گرفته است.درهمین راستا واحد پاسخ به پرسشهای قرآنی در سال 1377 در مرکز فرهنگ و معارف قرآن فعالیت خود را آغاز کرد. در سال 1385 با ادغام واحد پاسخ به شبهات و بخشهایی از واحد پژوهش های نوآمد و تخصصی کردن فعالیت ها در این حوزه این گروه ایجاد شد.
پرسش : این گروه از آغاز تاکنون در حوزه پاسخگویی به پرسش ها و شبهات تخصصی قرآن چه فعالیت هایی انجام داده است؟
حجه الاسلام محمدی: هر چند که واحد از همان آغاز با کمبود امکانات و منابع مالی رو به رو بوده است ولی با اهتمام مسئولان و محققان پاسخگوی قرآنی فعالیت های خوبی انجام شده است که فهرستی از اقدامات و فعالیتهای آن را می توان در بخش های مختلف این گونه دسته بندی کرد:
در بخش پاسخدهی کتبی تاکنون بیش از 50000 پرسش تخصصی مربوط به حوزه قرآن و علوم قرآنی دریافت شده که به همه آن ها پاسخ داده شده است. هم چنین پرسش های غیر مرتبط با حوزه کاری این گروه برای پاسخ دهی به مراکز دیگر ارجاع داده شد. در بخش پاسخدهی تلفنی نیز دست کم به 20000 پرسش قرآنی پاسخ داده شده است. در حال حاضرچند تن از محققان و کار شناسان قرآنی در ساعات اداری به امر پاسخگویی تلفنی مشغول هستند.
پرسش: آیا گروه در این مدت به غیر از پاسخگویی به پرسش های قرآنی که به دو صورت کتبی و تلفنی انجام می شود، فعالیت های دیگری نیز در امر پاسخگویی داشته است؟
حجه الاسلام و المسلمین محمدی: فعالیت های این گروه در این دو حوزه محدود نمی شود، بلکه در بخش های دیگر که مرتبط به حوزه کاری و اهداف مرکز است نیز فعالیت داشته ایم که از آن جمله می توان به تهیه طرح آموزش مکاتبهای مفاهیم قرآن و طرح خادمان قرآن اشاره کرد.امید است با اجرای این طرح در آینده نزدیک ، کارهای در راستای ارتقای سطح علمی جامعه و گسترش مفاهیم قرآنی در کشور برداریم و فعالیت های این مرکز به صورت تخصصی تر از گذشته انجام پذیرد. از دیگر فعالیت های این گروه در این مدت، حضور کارشناسان واحد در آموزشگاههای قم جهت پاسخدهی به سؤالات قرآنی دانشآموزان بود که می توان آن را ز فعالیت های مهم و تاثیر گذار واحد دانست. هم چنین از دیگر برنامه های انجام شده می توان به اجرای برنامه پاسخ به سؤالات در صدای مرکز قم و رادیو معارف و دیگر مراکز و همکاری با مراکز تحقیقاتی و برخی نشریات و روزنامهها از جمله روزنامه کیهان، خراسان و... و مجلات پیام زن، گلستان قرآن، فرهنگ کوثر و پیام آستانه، پاسدار اسلام، صدای عدالت، مجله یاس و ... جهت چاپ پرسشها و پاسخها اشاره کرد.
پرسش: آیا در حوزه نرم افزاری و ارتقای کمی و کیفی ارایه پاسخ های آماده، برنامه ای در نظر گرفته اید؟
حجه الاسلام و المسلمین محمدی: گروه برای این هدف واحد اقدام به تهیه نرمافزار پاسخ به پرسشهای قرآنی نموده است که تاکنون دهها هزار پرسش و پاسخ در آن وارد شده و هم اکنون مراحل آزمایشی خود را جهت ارائه به هموطنان طی می کند. هم چنین برای ارائه پرسشها و پاسخهای قرآنی در پایگاه اینترنتی مرکز و پایگاه ویژه این گروه اقداماتی انجام شده است که امید است به زودی بیشتر این پرسش و پاسخ های قابل ارایه که حدود 40000 پرسش و پاسخ است در اختیار عموم کاربران قرار گیرد.
پرسش : آیا در حوزه شبکه جهانی اینترنت کارهای دیگری نیز از سوی گروه انجام شده است؟
حجه الاسلام و المسلمین محمدی: در راستای همکاری واحد پاسخ به پرسش ها با واحد پاسخ به شبهات ، وبلاگ هایی برای اعضای هیئت علمی و ناظران ساخته شده است تا با مراجعه به سایت ها و وبلاگ های حاوی شبهه و مطالعه آنها, پاسخ کامل و مناسبی برای آن شبهه تهیه و در وبلاگ قرار دهند. اسامی وبلاگ ها عبارت است از: توحید ناب، علوم قرآنی ، عصمت، حقوق زن، عدل الهی، اخلاق و عرفان و تاریخ قرآن. نشانی زیر دسترسی به وبلاگهای یاد شده را فراهم کرده است:لینکستان فرقان.
http://link623.persianblog.com
پرسش : آیا این پرسش و پاسخ ها به صورت مکتوب نیز در اختیار علاقه مندان به ساحت قران قرار می گیرد؟
حجه الاسلام و المسلمین محمدی: بله ! به منظور استفاده عموم هم وطنان از پاسخهای ارسال شده برای پرسشگران، طرحهایی در قالب پرسمان های موضوعی توسط واحد پژوهش های نوین ارائه گردیده که واحد پاسخ به پرسش های قرآنی مقدمات اجرای طرح را فراهم نموده است. عناوین برخی از این پرسمان های موضوعی چاپ شده و نیزآماده نشر عبارتند از پرسمان علوم قرآنی، پرسمان قرائت قرآن، پرسمان معاد در قرآن، پرسمان نماز در قرآن، پرسمان قرآنی کودک، پرسمان قرآنی جوان،پرسمان قرآنی نوجوان ،پرسمان امام حسین(ع) در قرآن، پرسمان قرآنی نبوت .
پرسش: در سال جاری در بخش پاسخگویی به پرسش ها و شبهات قرآنی چه اقداماتی انجام شده است؟
حجه الاسلام و المسلمین محمدی: در سال جاری به 3400 پرسش کتبی و 500 پرسش اینترنی و دست کم 3500 پرسش تلفنی پاسخ داده است. این افزون بر پاسخ دهی به صورت حضوری در مراکز آموزش و علمی مانند سراج منیر کاشان ،سپاه پاسداران و دیگر مراکز بوده است. همکاری با رادیو معارف ، رادیو قرآن ، سیمای قرآن و حضور یک ماهه با ده نفر همکار پاسخگو در نمایشگاه بین المللی قرآن در غالب چهار گارگروه تخصصی و چاپ و نشر چند جلد از پرسمانهای قرآنی مانند سر سفره خدا ،با بهار دلها ،برایم از قرآن بگو از مهم ترین فعالیت های این گروه در سال جاری بوده است. راه اندازی سایت پرسمان قرآنی با آدرس :
http://www.porsemanequran.com/
و تالارهای گفتمان قرآنی با آدرس :
http://askquran.ir/ از دیگر اقدامات ما در سال جاری است.
علاقه مندان برای ارتباط و طرح پرسش می توانند از یکی از راه های زیر با این گروه تماس بگیرند:
1. مکاتبه از طریق پست عادی و با صندوق پستی شماره 3775 -37185 .
2.تکمیل فرمهای پرسشنامه جواب قبول رایگان و ارسال برای گروه پاسخ به پرسش های قرآنی .
3.پاسخ تلفنی: شماره تلفن 7740804-0251 به طورشبانهروزی آماده دریافت پرسشهای تلفنی هموطنان عزیز است.
4.پست الکترونیکی: دوستداران قرآن می توانند متن پرسش را به طور مکتوب با پست الکترونیک برای این واحد ارسال کنند.